Kurser: öronakupunktur, zonterapi, akupunktur,TKM

Kurser i zonterapi och akupunktur

Kurser i zonterapi och akupunktur för både terapeuter och privatpersoner. Vivian Birlie har utövat och undervisat i zonterapi och akupunktur i 20 år. Hon är författare till Zonterapi & akupressur, Semic 2021. Se vilka möjligheter du har:

Zonterapikurs

Du får en grundläggande kunskap om och användningen av zonterapi. Den är riktad mot t.ex akupunktörer, massörer, biopater, kraniosakralterapeuter som vill ha vidareutbildningar liknande att zonterapeuter kan gå t.ex akupunkturkurser utan att bli akupunktörer. Du kan också använda denna zonterapikurs för dig själva och dina kära.

Læs mere.

Kurser i
akupunktur

Kurserna riktar sig till zonterapeuter, massörer, kraniosakralterapeuter etc. Du lär dig arbetstekniken och den systematiska användningen av akupunkturpunkterna. Det ger dig ett effektivt verktyg som i många fall kan stå ensamt eller vara ett utmärkt komplement till zonterapi och massage etc. 
Läs mer om de 2 akupunkturkurserna här

Kurser i öronakupunktur

Öronakupunktur är otroligt effektivt för behandlingar, särskilt smärta. Du kan använda öronakupunktur som en självständig behandlingsmetod och som komplement till massage och zonterapi etc. Även kurs i rökavvänjning och viktminskning. Du kan även använda öronakupunkturkurserna privat för att behandla dig själv.
Läs mer om de 3 kurserna i öronakupunktur

TKM-kurs

Traditionell Kinesisk Medicin:
Inklusive de 5 elementen, meridianer, akupressurpunkter,
QI,organens funktionella krets, organklockan, yin och yang.
Lär t.ex: Varför är bekymmer relaterade till nacksmärtor? Varför kan ångstå orsaka muskelspänningar i underliv? Hur hänger sorg och andningsproblem ihop?

Läs mer

Självhjälpskurs

Självhjälpskursen här utgår från dig som deltagare. Lär dig hur du lindrar smärta, obehag och problem som t.ex huvudvärk eller ryggsmärtor med milda tryck från zonterapin och akupunkturen. Du kan hjälpa dig själv eller någon som står dig nära. Du behöver inte ha problem för att delta: du lär dig även ett grundprogram för att stimulera nervsystemet, immunförsvaret, matsmältningen och kretsloppet. Läs mer

Zonterapi för hundar​

1-årig utbildning för professionell veterinärexaminerad hundzonsterapeut: högt kvalificerade lärare: veterinärer och författare till läroboken.

Läs mer

Vivian Birlie har utövat och undervisat i zonterapi och akupunktur i 20 år och erbjuder olika kurser, bl.a. zonterapi, öronakupunktur, akupunktur och självhjälpskurser. Läs mer om kurserna här.

Vivian Birlie

Vivian Birlie har gett ut 5 böcker om zonterapi och akupunktur - 2 av dem på Gyldendal. I Sverige har hon precis gett ut boken "Zonterapi & akupressur - skarpa balans i kropp och själ", Semic 2021.  Läs mer om böckerna här.

Vivian föreläser runt om i Sverige och Danmark och hennes nya bok "Zonterapi & akupressur - skarpa balans i kropp och själ", Semic 2021, är en naturlig del.

Hon är RAB-registrerad inom zonterapi och akupunktur, vilket innebär att Sygeforsikringen ”danmark” ger bidrag till hennes behandlingar som också täcks av de allra flesta sjukförsäkringar.

Läs mere om Vivian her

Registreret alternativ behandler

Registreret alternativ behandler - i akupunktur og zoneterapi